expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Φιλιατρά-Το μαύρο ως άσπρο






ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΩΣ ΑΣΠΡΟ


Με φανφάρες και παράτες το περιβάλλον δεν σώζεται, η περιβαλλοντική ανισορροπία δεν αποκαθίσταται.


Η συμμετοχή σε κατευθυνόμενες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις: Let’s do it Greece, εκδηλώσεις των ταγών της κοινωνίας του κέρδους και ταυτοχρόνως δημιουργών περιβαλλοντικών προβλημάτων (και όχι μόνο), δεν αναδεικνύει τα περιβαλλοντικά προβλήματα, δεν δημιουργεί περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αλλά τα κουκουλώνουν.





Χειραγωγεί τις κοινωνίες, εμφανίζει τους δημιουργούς των προβλημάτων ως υπερασπιστές του περιβάλλοντος, δίνει άφεση αμαρτιών.


Το αποτέλεσμα των ληστρικών παρεμβάσεων πάνω στους φυσικούς πόρους εν ονόματι του κέρδους είναι η αιτία των περιβόητων κλιματικών αλλαγών, όπως ελαφρότατα και γλυκύτατα αποκαλούν δυστυχώς.


Οι ταξικά συνειδητοποιημένοι, οι πραγματικοί υπερασπιστές της φυσιογένεσης, όλοι εκείνοι που μιλούν τη γλώσσα της μη υποκριτικής, τη γλώσσα της καρδιάς και της ανιδιοτέλειας, εκείνοι που δε λεηλατούν με τις πραχτικές τους τη μάνα Γη.


Σε όλους αυτούς η υποκρισία δεν περνάει. “Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”, όπως κάλλιστα γράφει ο Γιάννης Ρίτσος και συνθέτει ο Μίκης Θεοδωράκης στο συγκεκριμένο τραγούδι.


Οι συσχετισμοί τώρα είναι αρνητικοί, η λογική δεν έχει εξαλειφθεί άρα η κινηματική μαγιά υπάρχει.


Το παλιό αντιστέκεται με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Η υποκρισία η διπλή γλώσσα βασικότατο όπλο του. Η ανατροπή έρχεται είναι σίγουρη, φέρνει το καινούριο. Αυτό που θ΄ ανατρέψει κάθε βαρβαρότητα και στην περίπτωσή μας περιβαλλοντική.


Το νερό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ύπαρξη των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων. Είναι σπανιότατο και ουσιαστικότατο κοινωνικό αγαθό. Είναι η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ! Γιατί το σπαταλάτε;


Ως κοινωνικό αγαθό δεν πρέπει να εμπορεύεται. Στην κοινωνία των αστοχριστιανών, στην κοινωνία του κέρδους μπαίνει παντού το επιχειρήν. Με καλύπτρα ανομημάτων το “κοινωνικό τιμολόγιο”. Ταυτόχρονα το νερό μετατρέπεται σε εμπορικό προϊόν, άρα μπορεί να εμπορευθεί.


Η κοινωνία του κέρδους πρωτοπορεί καταστροφικά, δολοφονικά ως προς το περιβάλλον και τις ζωές μας και προσπαθεί μέσω της υποκρισίας να δημιουργήσει άλλοθι. Συνεχίζοντας το βάρβαρο έργο της.


Ένα παράδειγμα βαναυσότητας είναι η πρόσφατη διακοπή υδροδότησης στα κοινόχρηστα παρτέρια των λαϊκών εργατικών κατοικιών στα Φιλιατρά.





Υπάρχει βλάβη στο δίχτυο ύδρευσης του νερού, δίπλα στο Δημαρχείο Φιλιατρών, σε κεντρικότατο δρόμο δηλαδή.


Σπατάλη, αδιαφορία και ταυτόχρονα παγίδα για αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Περνάνε όπως πρέπει να ξέρετε αυτοκίνητα του Δήμου, ιδιωτών και μάλιστα βαρέου τύπου. Το ΚΤΕΛ είναι δίπλα. Διορθώστε την βλάβη. Αφήστε τις παράτες και τις φανφάρες.


Μαζέψτε τα σκουπίδια.


Καταργήστε σκουπιδότοπους που εσείς δημιουργήσατε όπως έχει καταγγελθεί δίπλα σε χώρους άθλησης, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, δίπλα σε αθλητικά κέντρα.


Καταργήστε σκουπιδότοπους δίπλα σε χώρους νεκρών (νεκροταφείο Φιλιατρών), χώρους που σεβόντουσαν ακόμη και οι βάρβαρες κοινωνίες.


Φροντίστε να παρέχετε νερό σε μία πόλη που είναι γεμάτη από νερά, εξού και το όνομά της “Φιλιατρό” (το χείλος του πηγαδιού), όμως λέμε το νερό νεράκι.


Σε μια πόλη που δεν έχει μόνο αγροτικό τομέα, όπως κάποιοι αναμασούν διαρκώς ως μηρυκαστικά. Έχει και θα έχει αυτό που λέμε ζωντάνια, δημιουργικότητα, προοπτική και το κεφάλι όρθιο στους ώμους της.


Φιλιατρά, 30 Απρίλη 2018


Βασίλης Σπυρόπουλος

Φτωχομεσαίος αγρότη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου