expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

8-Οκτώ όπως λέμε 2018




2018 λοιπόν.Μαζί με τις ευχές μας για υγεία,τύχη και εγκράτεια για το νέο έτος πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουμε γενέθλια.

Γίναμε τεσσάρων.
Ένα τέτοιο πρωτοχρονιάτικο πρωϊνό πριν 4 χρόνια μας δημιούργησε μια θεϊκή δύναμη.

Αλλά ας αφήσουμε τις προσωπικές αναφορές και ας ασχοληθούμε με το 2018 το Οκτώ (8) δηλαδή.

Ξεκινάμε.

Αν στρέψουμε το 8 κατά 90 μοίρες, είτε δεξιά είτε αριστερά, παίρνουμε το σύμβολο του απείρου δηλ. ∞, με ό,τι προεκτάσεις μπορεί να έχει η έννοια του απείρου… 
Το 8 είναι ο μόνος αρτιόμορφος ζυγός αριθμός μέσα στη δεκάδα, δηλ.
είναι το άθροισμα: [8 = 4 + 4 = (2 + 2) + (2 + 2)]. Γι’ αυτό, πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι πίστευαν ότι το 8 είναι ο αριθμός της Δικαιοσύνης. Επίσης, είναι πρώτος «ενεργητικός» κύβος, 2 , που σημαίνει ότι προκύπτει από το 2, όταν υψωθεί στην τρίτη δύναμη (στον κύβο), δηλ. 2x2x2=8… και ένας αριθμός διαιρείται με το 8 αν τα τρία τελευταία ψηφία του διαιρούνται με το 8 [π.χ. 12.256 / 8 = 1532, (256 / 8 = 32)].
Είναι ο 6ος αριθμός Fibonacci και ο μόνος αριθμός Fibonacci που είναι κύβος, εκτός βέβαια από το 1. Και μια και αναφέραμε το όνομα Fibonacci, ας θυμηθούμε ότι έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Dan Brown «Ο κώδικας Ντα Βίντσι», που πριν λίγα χρόνια έσπασε όλα τα ρεκόρ κυκλοφορίας και γυρίστηκε σε ταινία με τον Τομ Χανκς. 

Κάθε όρος της σειράς Φιμπονάτσι είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων όρων. Έτσι έχουμε 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 33, … Η σημασία της σειράς αυτής οφείλεται στο γεγονός ότι οι Αριθμοί Φιμπονάτσι, εμφανίζονται και στη Βιολογία, όπως για παράδειγμα η διακλάδωση στα δέντρα, η διάταξη των φύλλων σε ένα στέλεχος, τα στόμια του καρπού ενός ανανά, η ανάπτυξη της αγκινάρας και πολλά άλλα.
8 είναι ο αριθμός των μερών που διαιρείται ο τρισδιάστατος χώρος από τρία επίπεδα που είναι κάθετα ανά δύο… Είναι δυνατόν να τοποθετηθούν 8 βασίλισσες σε μια σκακιέρα με 12 διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε καμιά να μην απειλεί την άλλη! Επίσης, ο αριθμός 8 έχει και μια ιδιότητα, που οι αρχαίοι πολιτισμοί της απέδιδαν μια σημασία φθίνουσας πορείας, ελάττωσης ή και θανάτου. Δηλ. αν στην προπαίδεια του «οκτώ», προσθέσουμε τα ψηφία του γινομένου, προκύπτουν συνεχώς μικρότεροι αριθμοί. Δηλ. 1x8=8, 2x8=16 (δηλ. 1+6=7), 3x8=24 (2+4=6), 4x8=32 (3+2=5), 5x8=40 (4+0=4) κ.ο.κ.
Στην αριθμολογία, το 8 είναι ο αριθμός της προσωπικής δύναμης και του υλισμού, … ο αριθμός του αφεντικού. Σχετίζεται με την εξουσία, τα επιτεύγματα, το χρήμα, τη λύση προβλημάτων, τη δύναμη, την επέκταση, τις επιχειρήσεις και την κυριαρχία.
Η κοσμική δόνηση του 8 εμπεριέχει μια ενέργεια που κατευθύνει, διευθετεί, κρίνει, σχεδιάζει, επιβλέπει, ηγείται, ωθεί και έχει έντονη δράση. Αντίστοιχο ζώδιο ο Αιγόκερως.
Και μια που αναμίξαμε και τα ζώδια, ο αριθμός 8 συμβολίζει την εργατικότητα, την οργάνωση, την δύναμη, και την εξουσία. Είναι ο αριθμός της εγκράτειας, της πρακτικότητας και της σκληρής δουλειάς. Τα άτομα του 8 , είναι άτομα ενεργητικά, φιλόδοξα και δραστήρια. Διαθέτουν σωστή κρίση, διαλλακτικότητα αλλά και δυναμισμό.
Βάζουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους , θέλουν να πετύχουν και να πάνε μπροστά.
Συνήθως διαλέγουν επαγγέλματα που θα έχουν επιτυχία, χρήματα και κοινωνική καταξίωση. Ελαττώματά τους: εργασιομανείς, ψυχροί και παραδόπιστοι.
Η επιτυχία των ανθρώπων που ανήκουν στο 8 μπορεί να επιτευχθεί με την άσκηση του αυτοέλεγχου και τον υπολογισμό που του δίνουν το κλειδί, για να κατακτήσει τη δύναμη χάρη στις εμπορικές κατακτήσεις και τα πλούτη.

 Ο δρόμος του είναι γεμάτος υλικές επιτυχίες, αν κατορθώσει να βρίσκεται σε καλές σχέσεις με τους οποιουσδήποτε (οργανισμούς, ανθρώπους, εταιρείες, κ.λπ.) μπλέκονται στην δουλειά του και αν δεν το κατορθώσει, είναι γεμάτος αποτυχίες. 
Η φαντασία δεν του είναι απαραίτητη όπως η αποτελεσματικότητα, η διοικητική ικανότητα. Διαθέτει όμως οικονομική και εμπορική διαίσθηση.
Ο άνθρωπος του 8 βρίσκεται σε συνεχή δράση χωρίς να σκέφτεται πολύ και να ονειροπολεί. Δε δέχεται εμπόδια στο δρόμο του και είναι προορισμένος να επιτύχει.

 Είναι δραστήριος, αγαπάει τις ανέσεις της ζωής, έχει μνήμη καταπληκτική, ασχολείται με πολλά πράγματα και διαθέτει μεγάλη αντοχή στο ν' αντιμετωπίζει τις δοκιμασίες. Από τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν, έχει μεγάλες απαιτήσεις και συχνά κάνει κατάχρηση της υπομονής και της αγάπης τους. Οι άνθρωποι του 8 είναι χωρίς δισταγμούς και τύψεις και πιστεύουν πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα γι' αυτό και πολλές φορές κινδυνεύουν να πάνε φυλακή. Τέλος στους 8 αρέσει να περιστοιχίζονται από …δοσίλογους, υπηρέτες και "γορίλες". Όχι λίγες φορές πετυχαίνουν και στην πολιτική.
 Συμβουλές: Οι άνθρωποι του 8 πρέπει να βρίσκουν κάποιο ανθρωπισμό απέναντι στους άλλους, να ξεκουράζονται συχνά και να μην κάνουν κατάχρηση στην αγάπη των άλλων. Σύμβολα: Τα σύμβολα των ανθρώπων του 8 είναι ο Ουρανός και οι αριθμομηχανές. Αυτά, για όσους πιστεύουν στα ζώδια!!!
Οι Έλληνες θεωρούσαν το 8 πανίσχυρο αριθμό. Είχαν την παροιμία “όλα τα πράγματα είναι οκτώ”, όπως οι οκτώ Κάβειροι της Σαμοθράκης. Το οκτάεδρο είναι το τρίτο πλατωνικό στερεό. Συμβολίζει τον αέρα. 

Το 8 ονομαζόταν και Μητέρα, Ρέα, Κυβέλη … γιατί είναι ο πρώτος κύβος (23) και ο κύβος παρίστανε τη Γη… 8 είναι ο αριθμός των δορυφόρων του Κρόνου, ενώ υπάρχουν οκτώ αρετές στη Χριστιανική θρησκεία (Ματθ. Ε').
Ο Αριθμός 8, η οκτάβα, παριστάνει τις σφαίρες του ουρανού, τις εσωτερικές διαστάσεις και αποτελεί την γνωστή μας κλίμακα της μουσικής, για να αποδείξει την απαραίτητη αρμονία του κατά τον Πυθαγόρα, του Κόσμου που υπακούει στη γνωστή Αρμονία των Σφαιρών. Επίσης, αριθμός 8 ήταν αφιερωμένος στον Διόνυσο που σύμφωνα με την παράδοση ήταν γεννημένος τον όγδοο μήνα…

 Η Νάξος ήταν επίσης αφιερωμένη σ' αυτόν και δόθηκε το χάρισμα στις γυναίκες αυτού του νησιού να μην πεθαίνουν τα παιδιά τους όταν γεννιούνται τον όγδοο μήνα (τα εφταμηνίτικα συνήθως επιζούν). Οι νεοπλατωνικοί μυστικιστές φιλόσοφοι, αναφέρουν ότι οκτώ Συμβάντα καταδικάζουν τον αμαρτωλό και υπάρχουν οκτώ Ανταμοιβές για τους ενάρετους. 
Οι Ιουδαίοι συνήθιζαν να κάνουν περιτομή στα αγόρια την όγδοη μέρα μετά τη γέννηση τους... Οι τελευταίοι οκτώ στίχοι του Δευτερονομίου είναι γραμμένοι από τον Ιησού του Ναυή... και όταν, σύμφωνα με τους Εβραίους, έρθει ο Μεσσίας, η άφιξη του θα συνοδεύεται από οκτάχορδες άρπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου