expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Adam Herscher: Who cares about Money...

Γιατί αυτός ο άνθρωπος παράτησε μισθό $ 255.000 στη Microsoft


Γιατί αυτός ο άνθρωπος παράτησε μισθό $ 255.000 στη Microsoft


Είναι από τις ιστορίες που δεν ακούς κάθε ημέρα. Ο Adam Herscher παράτησε τη σίγουρη και  ακριβοπληρωμένη δουλειά του στη Microsoft για το ριψοκίνδυνο και αβέβαιο μέλλον μιας startup.
Η προσωπική ιστορία του έγινε viral στο LinkedIn τις τελευταίες δύο ημέρες, με περισσότερους από 400.000 χρήστες να την έχουν διαβάσει, ενώ έχει συγκεντρώσει 1.300 σχόλια μέχρι στιγμής, τα περισσότερα εκ των οποίων υποστηρικτικά.  
Ιδού η ιστορία του τολμηρού Αdam Herscher...

Επί σχεδόν μία δεκαετία, απολάμβανε μία σταθερή επαγγελματική πορεία στη Microsoft με ένα αξιοζήλευτο μισθό, κάτι που πολλοί θα χαρακτήριζαν “ονειρεμένη δουλειά”.
“Μετά την αποφοίτηση μου πριν από 9 χρόνια, ξεκίνησα με ένα μισθό της τάξης των 75.000 δολαρίων. Ηταν 10.000 με 15.000 δολάρια πάνω από το μέσο μισθό για ένα πτυχιούχο της Επιστήμης των Υπολογιστών εκείνη την εποχή”, γράφει ο ίδιος.
Η καριέρα του δεν άργησε να απογειωθεί. Κάθε 18 μήνες, έπαιρνε προαγωγή και αύξηση “σε σημείο που ο μισθός μου, φεύγοντας από τη Microsoft ύστερα από 9 χρόνια να φθάνει τα 254.895 δολάρια. Θα πω απλώς...στο παιδί ενός μετανάστη και μιας μεσοαστικής οικογένειας, που μεγαλώνει με επαρκή,  αλλά όχι υπερβολικά μέσα, ότι μπορώ μόνο να περιγράψω αυτόν τον αριθμό ως μία αίσθηση ντροπής και συγχρόνως κάτι σαν “τα κατάφερα””.
Ο Herscher εργάστηκε για ορισμένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα της Microsoft, όπως Windows, Windows Phone, Azure, System Center, και υπηρείσες cloud.
Ωστόσο, τότε “κάτι συνέβη”. Αρχισε να αισθάνεται σαν ένα γρανάζι στο σύστημα. Οι παχυλοί μισθοί άρχισαν να μοιάζουν με “χρυσές χειροπέδες”. Ορισμένα από τα projects στα οποία εργάστηκε είχαν επιτυχία, ενώ άλλα, για τα οποία ενδιαφερόταν πραγματικά, απέτυχαν οικτρά.
Ο ίδιος περιγράφει ότι πέρασε τρεις φάσεις μέχρι να πάρει την απόφαση να φύγει. Αρχικώς, συνειδητοποίησε ότι αισθανόταν ένα κενό αντί το αίσθημα ότι αλλάζει τον κόσμο. Τότε ήταν που ξεκίνησε να σκέφτεται ότι πρέπει να τα παρατήσει. Αρχισε να αποταμιεύει χρήματα προκειμένου να μπορέσει να ζήσει τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς απολαβές.
Αυτό το στάδιο διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια.
Η επόμενη φάση ήρθε όταν η Microsoft αναδιοργάνωσε την ομάδα του και “σκότωσε” ένα project για το οποίο είχε δουλέψει πολύ σκληρά. Τότε ο Herscher έκανε μία λίστα με τα υπέρ και τα κατά της πολλά υποσχόμενης δουλειάς του. Αποφάσισε ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούσαν.
Αυτό το στάδιο διήρκεσε δύο μήνες.
Οταν πήρε δύο ημέρες άδεια και τις πέρασε με ένα φίλο του, που δούλευε πάνω σε μία startup στο Σιατλ, μπήκε στο τελικό στάδιο. Ο φίλος του προσπαθούσε να τον πείσει να παρατήσει τη δουλεια του και να συνεργαστούν στην startup.
To ίδιο βράδυ, ανοίγοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία του, συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του, απαντώντας σε emails. Eφτιαξε μία άλλη λίστα, καταλήγοντας ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει κεφάλαιο στη ζωή του. Το επόμενο πρωινό παραιτήθηκε.
Με το φίλο του Sean Andersen (επίσης εργαζόμενο στη Microsoft) ξεκίνησαν τη δημιουργία της εταιρείας τους, την οποία ονομάζουν HasMetrics.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να στείλουν βιογραφικά, ωστόσο ο ίδιος και ο συνιδρυτής της startup είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μόνοι για την ώρα, όπως είπε ο Herscher στο Βusiness Insider.
Αν και η νέα επιχείρησή είναι ακόμη στα σπάργανα, ο δημιουργός της λέει ότι πρόκειται για ένα λογισμικό που θα βοηθάει τις  εταιρείες να κάνουν καλύτερη χρήση των υπηρεσιών προς τους πελάτες, εδραιώνοντας μία αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία.
Ανεξαρτήτως, εάν το εγχείρημα πετύχει ή όχι , ο ίδιος, πάντως, έχει ήδη καταφέρει ένα πράγμα: Του αρέσει και πάλι να πηγαίνει στη δουλειά.
Οπως σχολιάζει ένας χρήστης στο LinkedIn, " Μας εμπνέει. Αποδεικνύει ότι τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου